Het Balatonmeer

Keszthely

De stad Keszthely ( uitspraak: Kezthej ) ligt aan de westerlijke punt van het balatonmeer en is ongeveer 45 minuten rijden. Hier vindt u het prachtige kasteel van de familie Festetics. Hier kun je een ouderwetse foto maken in klederdracht van de adel uit die tijd. Ook heeft de stad een mooi centrum met eetgelegenheden, leuke winkels en een leuke boulevard aan het balatonmeer.

Balaton dichtbij

a

Er zijn vele leuke stadjes rondom het Balaton. Elk van de steden heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen.

Er zijn een aantal stranden binnen een half uur rijden.
Balatonmariafürdö - Balatonfenyves strand - balatonberény strand - Balatonboglár Platán strand.
De stranden zijn vaak d.m.v. een kleine entreeprijs te betreden. Er is veel schaduw, zon gelegenheid, omkleed ruimtes, toilet ruimtes, eten en drink tentjes met de plaatselijke lekkernijen. De betaalde stranden bieden voor kinderen veel speelactiviteiten. Er zijn speeltoestellen voor verschillende leeftijden en op het water kun je een waterfiets of SUB huren. Ook zijn er veel kleine marktjes/shopjes waar je (zwem)badspullen, souvenirs en andere sneusterijtjes kunt kopen.  

Bij Fonyód is de mogelijkheid om over te steken met pondje naar Tihany. Zo kun je de andere kant van het Balaton bezichtigen. Een aantal stadjes daarvan worden hieronder beschreven. 

Ook kun je rondom het Balaton rijden met de auto, fiets of de trein. Er zijn veel campings aanwezig. 

Tihany

Als u mooie omgevingen zoekt omringd door lavendel  dan kunt u via de onderkant Balaton met het pondje naar Tihany. Hier is een mooi oud stadje met middeleeuws klooster, prachtige straatjes, restaurantjes, cafeetjes, shopjes en historie. Gemakkelijk met de auto te bereiken.

Badacsony

Een gezegde in deze streek. ''Alleen de wijnstok die zijn spiegelbeeld in het Balaton ziet, geeft een goede wijn.  Dit is echt een pareltje van een wijnstad. bomvol mooie wijnkelders langs een mooie vulkanische berg. Ook een hele mooi klim als het niet te warm is! Het stadje straalt gastvrijheid uit. Er zijn verschillende gastronomische routes langs de verschillende wijnkelders te volgen. 

Tapolca

Een klein stukje boven Badacsony ligt Tapolca, hier kun je door de grotten van de bergen kanoën en het dorpje heeft een fantastisch mooi centrum met een eeuwenoude watermolen. Reserveren voor het kanoën aanbevolen en kan online via deze link:
https://www.bfnp.hu/en/oldal/admission-fees-online-ticket-purchase-en

Maak een gratis website.